Hoppa till sidans innehåll

Flygande Reportern - 980118



Det har än en gång spelats innebandy i toppklass i Vinbergs idrottshall. Denna gång skedde det i söndags (den 18-1 1998). Mölle IBK var denna söndag mycket laddade. En stämning som inte kunde missuppfattas belägrade omklädningsrum 2 i Vinbergshallens gångar. Spelarna visste vad som gällde. Det var vinna eller försvinna. Mölle ledde serien på bättre målskillnad än Rejmes. Dessa två lag var helt outstanding i Korpseriens första division. Rejmes hade precis innan besegrat Norregård med 3-1, vilket innebar att de för stunden ledde serien, två poäng före de svarta eleganterna, dock med en match mindre spelad.

Mölles första match blåstes till spel exakt kl 17.20, och motståndare var Norregårds första lag. Matchen böljade lite fram och tillbaka. Möllespelarna var lite nervösa och spelade inte på topp. Det förekom felpass och osäkerhet i backlinjen. Man kände inte igen de så vanligt säkra passen och distinkta avslutningarna. Ändå tog Mölle ledningen med 1-0, och man fick lite andrum. Men Norregård hade inte gett upp än, och mycket riktigt och kanske rättvist kvitterade man med ett rungande skott i Möllemålvaktens vänstra kryss, helt otagbart…

Som om det inte var nog med det ökade Norregård sin målskörd till 2 när man kunde etablera ett tryck mot Mölles försvar. Ett försvar som tyvärr var lite i spillror efter underläget. Nu var goda råd dyra, en kvittering måste ju komma från Mölle för eller senare om man skulle vara med och slåss i toppen av tabellen. De svartklädda spelarna tog sig i kragen och jobbade stenhårt för att lyckas med det föresatta målet, och slitet lönade sig. 2-2 var ett faktum efter hårt jobb runt den storspelande Norregårdsmålvakten.

Men Mölle kunde ju inte vara nöjda med oavgjort. Seger var det enda som räknades. När endast en minut återstod av matchen såg det lite hopplöst ut men killarna på plan hängde inte med huvudena för det utan körde på så att skosulorna glödde. När 30 sekunder var kvar seglade ett skott mot Norregårds vänstra kryss, helt otagbart tänkte vi nog alla till mans, men se det var en målvaktshand där och plockade den. En sagolik räddning. Norregård försökte få bort bollen men Mölle hängde kvar i anfallszon. Nedräkningen hade börjat; 15… 14… 13 sekunder kvar… Pigge får bollen…Han skjuter…Klockan räknar ner…12…11…10…Jaaaaa, den sitter!!!!! Helt otroligt med 14.50 på matchuret tar Mölle ledningen och vinner matchen med 3-2. En kämpainsats som belönades. 2 fräscha poäng till Mölle och fortsatt serieledning.

Nu började uppladningen för kvällens andra Möllematch. Rejmes hade vunnit sin andra match för kvällen så förutsättningarna var likartade som i kvällens första batalj. Endast seger räknades och denna gång var det Vin & Sprit som skulle krossas…

Matchen började och spelet gick fram och tillbaka. 1-0 till Spritan följdes av 1-1 och 2-1 till Mölle. En match med lite skott och målvakterna satt mest och slöade. Tydligen lite för mycket då Spritan kunde kvittera till 2-2 genom att tråckla in ett mål köksvägen. Heligt förbannad bestämde Möllemålvakten sig för att det var det sista målet för kvällen, och tänk… Han hade rätt!!

2-2 i pausvilan följdes upp av två snabba Möllemål i början på andra halvleken och sen var det inget snack om saken. Mölle krossade V&S med hela 7-2, mycket rättvist. Det är precis som om Mölle behöver några perioder på sig att sikta in sig och sen kan de spela ut. Hela laget gjorde en mycket stabil andra period och drygade också ut serieledningen med några mål. (För hela tabellen se under Korpenfliken på hemsidan).

Vi kan än en gång konstatera att Mölle håller en hög klass och jag vill än en gång betona vikten av regelbunden och stenhård träning. Det är nu också klart att Mölle tänker spela både Företagscupen i Varberg och även en turnering i Vinberg i vår. Två tävlingar som jag naturligtvis kommer att bevaka med referat.

Vid pennan

"Den flygande reportern"

Bollen är rund, kroppen blir sund. Spela innebandy!!

Uppdaterad: 28 OKT 2013 19:28 Skribent: Stefan Amour

 Facebook

  

 

 Ditec

Etik IT

 


 

Gekås 

 

 

 

  

Carlsberg Sverige_RBG

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Östras Bröd 

 

Martins Plattsättning 

Postadress:
Falkenbergs IBK - Innebandy
Bacchus väg 5
31177 Falkenberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link